Ooit zijn we begonnen om goed en lekker eten letterlijk op de line-up van festivals te zetten. Tegenwoordig doen we eigenlijk bijna enkel zakelijke evenementen, maar deze zomer keren we terug waar we ooit zijn begonnen: het festivalterrein. En niet zomaar eentje; we gaan drie dagen lang op Lowlands een restaurant van de toekomst openen. Festivalgangers kunnen de gehele dag dineren in Brasserie 2050.
In de nabije toekomst hebben we te maken met een hele grote uitdaging: hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voedsel voorzien? Met Brasserie 2050 gaan we diverse mogelijke oplossingen
“ Festivalgangers kunnen een weekend lang in restaurantsetting zien en proeven wat er in de toekomst op ons bord komt te liggen. Van vertical farming tot opmerkelijke ingrediënten zoals zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid. Alles wat we serveren is niet alleen heel lekker, maar ook toegankelijk voor iedereen,” aldus Maartje Nelissen van The Food Line-up, verantwoordelijk voor het culinaire concept.
Wanneer je Brasserie 2050 binnentreedt waan jij je in een moderne boerenschuur, tussen de hightech voedseltorens met duurzaam gekweekte producten, die direct op het bord belanden. Minimale impact op mens, dier en milieu staat centraal. Alle gerechten krijgen bovendien een nauwkeurige CO2-meting. De masterminds achter het menu zijn twee bekenden waar we graag mee samenwerken, Gilbert Kolff (sustainable chef) en Samuel Levie (culinair ondernemer). Op de kaart staat onder meer de, een hyperlokale versie van de salade Niçoise, met voornamelijk groenten van Boer Bouma, wiens akker letterlijk aan het festivalterrein grenst. Maar ook duurzaam gekweekte Twentse meerval, CO2-neutrale eieren van Kipster en waste croutons van schillenbrood zijn erin verwerkt. Met ieder gerecht vertellen we het verhaal van een slimme technoloog, gedreven boer of visionaire ondernemer.
Dagelijks wordt vanaf 22.00 uur ook een typische midnight snack geserveerd, namelijk de Karma Shoarma: 100% plantaardige shoarma van knolselderij, die zelfs carnivoren het water in de mond doet lopen.
Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en de Rabobank, in samenwerking met The Food Line-Up. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus kan je vanaf 12.00 uur tot laat in de nacht zonder reservering aanschuiven in het restaurant.