The Food Line-up is ontstaan uit de Slow Food beweging. En nog steeds volgen we dat simpele principe: goed, puur en eerlijk eten voor iedereen. We dromen ervan dat mensen eten kiezen dat smaken, makers en de aarde voedt. En we verrassen en inspireren, samen met ons netwerk van vakmensen, zoveel mogelijk gasten met lekkerder, duurzamer en eerlijker eten. Want dan smaakt goed nog zoveel beter!

Mede door deze visie kregen we met The Food Line-Up als eerste cateraar in Europa het ‘B Corp’-certificaat. 

Goal! 

We leven in een gekke ongelijke wereld. We hebben alles wat nodig is om onszelf van energie te voorzien, maar putten ondertussen onze aarde uit. En we reizen meer dan ooit de wereld over om nieuwe dingen te ervaren, maar wat op ons bord ligt is steeds eenzijdiger.

Wij craven verandering. We rammelen! Dus beginnen we bij onszelf.

Wij geloven dat wat vandaag op je bord ligt bepaalt hoe de toekomst er uitziet. En dat we die toekomst geniaal lekker kunnen veranderen. Dat doen wij door mensen op evenementen te verrassen en te inspireren met lekkerder, duurzamer en eerlijker eten. Voor ons betekent dat een paar praktische dingen: het eten is lokaal, superdivers, meestal plantaardig en altijd – echt altijd! - geniaal lekker. Want eten gaat nog altijd over smaak.

Benieuwd naar onze visie over de toekomst van eten? Wij vertellen je alles wat je wilt weten in ons manifest.

Lees meer

this is how we do it

Wat je van ons kunt verwachten op events?Wij werken altijd aan de hand van de onderstaande principes en doelen.

Onze principes

Elk event op je bord

1

(Plant)aardig meer groenten

Er zijn meer dan 10.000 eetbare plantensoorten. In het westen eten we er zo’n… 80. Zonde!Daarom willen we constant verrassen met geniaal goede groentes. Waardoor we vlees, vis en bewerkte vleesvervangers lekker in de vriezer kunnen laten. Beter voor de wereld, beter voor ons.

2

Het lekkerste vakmanschap

We werken met chefs en cateraars die één keuken of één gerecht tot in de puntjes beheersen; de echte meesters in hun vak. En dat doen we niet alleen voor de smaak. Lokale chefs en producenten kopen lokaal in. Dat betekent kortere ketens, betere ingrediënten en eerlijkere prijzen.

3

Constant blijven ontdekken

Of het nou duurzame innovatie is of juist de laatste food trend; we hebben het in ons netwerk. En anders vinden we het wel! Daarom hebben onze (culinaire) partners de meest uiteenlopende roots, met de bijbehorende bakken aan verse kennis, gerechten en ingrediënten.

4

No-waste, baby!

Met hetzelfde gemak gooi je het NIET in de afvalbak. We voorkomen verspilling door precies genoeg te serveren, proberen samen met onze chefs reststromen (a.k.a. afval) nieuwe waarde te geven en werken met innovatieve producten die hun product compleet van waste
maken.

Onze doelen

See you in 2024

85+
Verschillende chefs uit ons netwerk ingezet


40%
Van alle gerechten die we serveren in 2024 zijn plantaardig

80%
Van alle gerechten die we serveren in 2024 zijn vegetarisch


B Corp - Wat?

The Food Line-up is de eerste cateraar in Europa met het ‘B Corp’ - certificaat en daar zijn we uiteraard trots op! Wat dat betekent? Organisaties met dit certificaat zetten hun business elke dag in om duurzame doelstellingen te halen. En daarmee is dit hét keurmerk voor bedrijven die zich inzetten voor een inclusieve en duurzame economie met minder ongelijkheid, minder armoede, een beter milieu, sterkere gemeenschappen en hoogwaardige banen. Of simpel gezegd: voor een betere wereld.

Meer weten? Lees meer over deze certificering en onze B corp score.




Certified B corporation

Inspiratie

Download
Onze Duurzame whitepaper

Dankjewel, je aanmelding is goed ontvangen
Download Whitepaper
Oeps! Er is iets mis gegaan met het verzenden van je contactverzoek. Probeer het later opnieuw of refresh de pagina.