Met een grote glimlach van oor tot oor kijken we terug naar een waanzinnige Lowlands waar we met Rabobank Brasserie 2050 hebben mogen neerzetten. Hier kan je lezen welke gerechten we hebben geserveerd en waarom deze ingrediënten van nu en met toekomst zijn. Wat je misschien nog niet weet is dat heel het restaurant ‘future proof’ is gemaakt. Van het materiaal van de tafels tot aan de kleding die ons team droeg: alles is zorgvuldig uitgekozen.
Het paviljoen is ontworpen door de briljante mensen van designbureau Overtreders W. Het restaurant is ontworpen en gebouwd als een ‘moderne voedselschuur’ met enkel gehuurde, demontabele en geleende onderdelen die naLowlands weer herbruikbaar zijn. De tafels zijn gemaakt met gerecyclede materialen en volledig herbruikbaar. De hoofdconstructie is gemaakt van standaard palletstellingen, de tafels van gerecycled plastic en de gevel bestaat uit vertical farming kasten. De buitenkant van de keuken is gemaakt van hout, waarbij we overgebleven stukken hout gebruikten om het brood met wastedip uit te serveren. De gitterboxen rondom het restaurant waren gevuld met graan dat we konden lenen van een bevriende boer. Ook de uien en het graan dat we als decoratie hebben opgehangen zijn gewoon teruggebracht naar buurman Boer Bouma.
Al ons afval werd gescheiden, waarbij het gft-afval en de100% afbreekbare disposables worden gecomposteerd. Misschien niet zo bijzonder denk je dan: maar binnen de festivalwereld wordt (helaas) nog veel te weinig (gft-)afvalgescheiden. Met Brasserie 2050 hopen we dan ook een nieuwe standaard neer te zetten. Wat wél bijzonder is zijn de kledingstukken die ons team droeg in het restaurant. De spijkerbroeken van de dames en heren in de bediening zijn circulaire jeans die bestaat uit gerecycled spijkerstof en worden ge-upcycled wanneer ze worden teruggestuurd.
De koksbuizen van het keukenteam zijn eveneens van zeer duurzame kwaliteit en gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. Het materiaalis ontwikkeld door Chaud Devant en zij werken hiermee aan een volledige ‘cradleto cradle’-oplossing.
En ook niet geheel onbelangrijk: het gehele restaurant draaide op de Big Battery Box van Bredenoord, waarmee we heel veel fossiele brandstof hebben bespaard! Volledig draaien op groene stroom was helaas op Lowlands nog niet mogelijk, maar daar streven we wel naar.
Want het goede nieuws is natuurlijk dat we mogen aftellen naar Lowlands 2019, waar we wederom staan met Brasserie 2050. Zien we jullie dan ook weer?
Blijf op de hoogte van alle toffe events en cateringprojecten door The Food Line-up via Facebook, Instagram en Linkedin.