In 2012 startte The Food Line-up met als missie om eten op de line-up van festivals te krijgen en we de markt uitdaagden naar een nieuwe duurzame standaard. Dit jaar is het tijd voor een nieuwe food revolutie. Samen met DGTL Festival veranderen we het eetaanbod op festivals naar een circulair systeem.
Circulair zijn betekent verder gaan dan afval scheiden en recyclen. Wij kijken verder dan het huidige “take, make, dispose”systeem en gaan naar een “make, consume, enrich” systeem. Zou houden de grondstoffen zo lang mogelijk hun kracht en functie. Voor nu en in de toekomst.
Wij gebruiken reststromen van o.a. Instock als grondstoffen om heerlijk mee te koken. We gaan verspilling tegen want jaarlijks gaat er 1,3 miljard ton voedsel verloren of wordt het verspild. Dat is bijna 30% van al het voedsel dat voor menselijke consumptie wordt geproduceerd! Onze menu’s zijn flexibel en worden aangepast op de 30% van de producten die nooit wordt gegeten. We koken slimmer en gebruiken technieken die de impact op CO2, stikstof, fosfaat, broeikasgas, landgebruik en water verlagen. Daarnaast meten we onze impact om er voor te zorgen dat DGTL in 2020 volledig afval- en uitstootvrij is.
Wij zijn eventorganisatoren, cateraars en chefs, en wij gaan bewijzen dat het kan! Met het festival als mini-stad ontwerpen we een revolutionair en circulair voedselsysteem. Want geniaal lekker eten verdient een beter verhaal.