Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Tessa eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem streetfood. Ze gaat overal langs om te proeven, en is de ultieme trendspotter als het op geniaal lekker eten aankomt. En lekker nieuws, want speciaal voor jullie zetten we op een rijtje wat zij dit keer getesst heeft.
Wat is deze maand je favoriete nieuwe ontdekking?
Afgelopen maand ging ik op bezoek bij een nieuwe tentoonstelling in het Scheepvaartmuseum, Food For Thought. Een tentoonstelling die je aan het denken zet, waar kom jouw voedsel vandaan? Want wat is eigenlijk normaal? Aardbeien in de winter en het hele jaar door sperziebonen. En maar klagen als er iets niet beschikbaar is. Dit is zeker niet normaal. Fotograaf en filmmaker Kadir neemt je mee op reis door de voedselketen en geeft je een kijkje achter het eten op ons bord. Iets waar we bij The Food Line-up ook mee bezig zijn en steeds meer mee bezig wíllen zijn. Ook wij kijken constant naar hoe we onze gasten kunnen laten zien waar het eten op hun bord vandaan komt. Deze tentoonstelling gaf dan ook weer een goede boost inspiratie!
De afbeelding hiernaast komt ook uit de tentoonstelling. Credit: Kadir van Lohuizen / NOOR Images
En wat was het meest opvallende?
Deze week hadden we het aan de lunchtafel over het fenomeen conceptuele restaurants. Hier zitten vaak eigenaren achter die niet 1, maar meerdere zaken in een grote stad hebben. Toevallig zag ik diezelfde week ook een petitie op Instagram voorbijkomen, van een chef die het helemaal beu is dat er wekelijks weer nieuwe marketing-gedreven restaurants openen. En daar ben ik het helemaal mee eens! Grote horecaondernemers nemen de steden over en de kleine lokale ondernemers die vaak met weinig een eigen zaak zijn begonnen worden langzaam maar zeker weggedreven. Terwijl je vaak bij deze kleinere ondernemers écht goed eten kan vinden. Niet gemaakt om het er mooi uit te laten zien, maar vooral om het heel erg lekker te laten smaken. Daarom pleit ik er ook voor om meer naar authentieke en kleinere zaken te gaan, dus hierbij mijn top drie restaurants waar geen conceptuele marketeer aan het roer staat, maar échte makers:
What’s cooking?
We zijn bezig met een nieuw project dat in februari plaats gaat vinden! Het is nog een beetje geheim dus we kunnen er niet al te veel over vertellen. Het heeft in ieder geval te maken met nieuwe chefs, foodtrucks, gerechten en concepten. Aan de achterkant zijn we heel druk bezig met de organisatie en zullen snel meer hierover vertellen. Op naar 2024!
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!