Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Tessa eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem streetfood. Ze gaat overal langs om te proeven, en is de ultieme trendspotter als het op geniaal lekker eten aankomt. En lekker nieuws, want speciaal voor jullie zetten we op een rijtje wat zij dit keer getesst heeft.
Wat is deze maand je favoriete nieuwe ontdekking uit het The Food Line-up netwerk?
We zijn de afgelopen tijd heel druk bezig geweest met het vinden van nieuwe bijzondere chefs. Zo zijn we bezig met het onboarden van meer authentieke keukens zoals verwarmende gerechten uit Marokko, en Syrisch eten met de lekkerste hummus. Ook bakt de man van de gouden lagen, Alexandre Scour, tegenwoordig de lekkerste vierkante croissants voor ons.
Alexandre heeft het maken van croissants tot een kunst verheven. Zijn creatie, de vierkante croissant, is een feest voor het oog én je smaakpapillen. Op zijn 15e begon hij al met patisserie maken, en zijn viennoiserie is van geweldige kwaliteit. Zo doet hij bijvoorbeeld het lamineren van het deeg nog met de hand. En met zijn creativiteit creëert hij échte Franse patisserie met een twist. Zoals bijvoorbeeld zijn vierkante croissant gevuld met citroen, basilicum en meringue.
Wat was het meest opvallende de afgelopen periode?
Misschien ben je het ook al tegen gekomen online: garnalencocktails in rvs-schaaltjes, geknoopte broden, opgeklopte boterbergen, kaastorens en zwanen van meringue.
Je merkt dat er een shift gaande is, weg van het over-de-top Instagrammable food. Van uitbundige kleuren en het absolute perfecte plaatje lijken we steeds meer richting het artistieke en speelse te gaan. Je zou zeggen, eten is niet om mee te spelen, maar dat geldt hier zeker niet. (Speelse) kunst en eten gaan hand in hand samen. Een van de aanstichters van dit nieuwe fenomeen is Laila Gohar. Ik volg haar al een aantal jaar op de voet vanwege haar kijk op food als kunstvorm. De afgelopen tijd lijkt haar unieke manier van eten presenteren als een grote inspiratiebron te werken voor vele anderen en je ziet een ware food kunststroming ontstaan online én offline.
What's cooking?
We zijn afgelopen tijd druk bezig geweest met het opnemen van video’s van chefs uit ons netwerk. Wij weten natuurlijk hoe fantastisch ze koken. Maar dat is niet het enige: deze chefs hebben hun eigen specialisme helemaal uitgespeeld, en weten enorm veel hierover te vertellen. Zoals over waar ze hun ingrediënten vandaan halen of hoe ze hun gerechten constant door blijven ontwikkelen. Deze verhalen achter de chef en hun kennis willen we niet alleen voor onszelf houden. Dus geven we jullie letterlijk een kijkje in hun eigen keuken! Benieuwd? Heb jij even geluk! De eerste video staat inmiddels live op onze socials. Geef je ons meteen ook even een follow?
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!