Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Tessa eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem streetfood. Ze gaat overal langs om te proeven, en is de ultieme trendspotter als het op geniaal lekker eten aankomt. En lekker nieuws, want speciaal voor jullie zetten we op een rijtje wat zij dit keer getesst heeft.
Foto: Pistache croissant van Salvo, bron foto: @salvobakehouse op Instagram
Wat is deze maand je favoriete nieuwe ontdekking? OF Wat is deze maand je favoriete nieuwe ontdekking uit het Food Line-up netwerk?
Hypes komen, en hypes gaan. En soms denk je dat een bepaalde hype maar een korte levensduur heeft, maar blijkt het toch het tegendeel te bewijzen. We zien de afgelopen maanden, of eigenlijk al jaren, tig soorten croissants voorbij komen. Van de cruffin gingen we over naar de ronde croissant en nu is ook de vierkante croissant op meerdere plekken aan het oppoppen. Ook TikTok heeft een grote invloed op het creatieve brein van de mens, want oude croissants worden in de wafelmachine gegooid of plat gerold tot een paar millimeter dik en lekker crunchy gebakken. Maar de croissant trend blijft zich opnieuw uitvinden, en mijn favoriete nieuwe ontdekkingen van de laatste periode zijn een variatie van gevulde croissants. Van de baklava croissant van Epicurieus, tot de pistache croissant van Salvo. Laatst genoemde kwam onlangs nog uit met… een carbonara croissant. Best of both worlds als je het mij vraagt! Een redelijke kiloknaller, maar oh zo lekker!
En het meest opvallende?
Wij weten natuurlijk als geen ander hoe food op festivals 15 jaar geleden erbij stond. Daar wilden we verandering brengen en dat is meer dan gelukt! Want waar voorheen veel mensen voornamelijk naar een festival toe kwamen om van de muziek te genieten, worden nu ook de buikjes gevuld met echt lekker eten.
Nu we zelf voornamelijk focussen op de zakelijke markt, zien we dat onze collega’s in de festivalbranche echt lekker door blijven pakken. Food lijkt namelijk nog nooit zo’n belangrijk onderdeel te zijn geweest op muziekfestivals. Een van de bekendste festivals in Amerika, Coachella, investeert al jaren in een mega line-up in food. Maar ook dichter bij huis zie je deze taferelen. Zo werd er dit jaar bij Tomorrowland goed uitgepakt. Van lamb shanks, tot aan risotto met kreeft: er was letterlijk voor ieder wat wils!
Zelf was ik laatst bij Down The Rabbit Hole, waar ik ook lyrisch was over het food aanbod. Van Turkse manti (waar ik al eerder over schreef dit jaar), Vietnamese Banh Xeo en Venezolaanse arepa’s. Maar het meest was ik toch wel weg van de Indiase naan “wrap” met lamsgehakt en mangochutney!
Het mooiste vind ik om te zien hoe meer mensen met goed en lekker eten bezig zijn en niet alleen komen naar festivals om te feesten, maar ook om nieuwe gerechten en keukens te ontdekken!
What's cooking?
Aankomende periode wordt er weer druk voorbereid voor het nieuwe seizoen. Onder andere gesprekken met potentiële nieuwe chefs voor het netwerk. En we kunnen niet wachten om die op onze events in te zetten en iedereen weer te verrassen met authentieke en vernieuwende gerechten!
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!