Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Ze eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem en opkomend street food. Van Amsterdam tot Rotterdam en van Arnhem, Antwerpen tot Utrecht. En lekker nieuws wat zij 'getesst' heeft, zetten we vanaf nu iedere maand speciaal voor jullie op een rij.
Waar denk jij aan bij Chinees eten? Ik gok dat de meeste zullen denken aan de afhaalchinees en zoete zure Babi Bangang. Tot dat je ontdekt, wat ik heb ontdekt. Bij Sichuan in Amsterdam eet je bijzondere en diepgaande smaken door onder andere de Sichuan pepper die een ware tinteling op je tong geeft. En die Yuxiang Eggplant... Wacht niet langer! Funny fact: wist je dat in de Chinese keuken structuur op nummer 1 staan en daarna pas komt de smaak. Het mondgevoel is voor hun zo belangrijk.
Onze chefs zijn lekker bezig – zo ook het creatieve duo van Chefs on Tour. Laatst kwamen zij bij ons langs op kantoor en lieten zij een onderdeel van hun nieuwe menu proeven. Zij wisten van de Hollandse aardappel een verrassend gerecht te maken. En dan ben je bij ons aan het goede adres, want bij The Food Line-up houden we van lokale ingrediënten met een bijzondere twist. De aardappel was gevuld met zeewieren, zwarte knoflook, palmkool & calamansi. Echt een smaakbommetje.
Zoals jullie misschien hebben gelezen, willen wij 70% van onze gerechten plantaardig serveren. En dat hoeft natuurlijk niet alleen gerechten van sterrenniveau te zijn. Een goede plantaardige bittergarnituur is namelijk onmisbaar op een geniaal lekkere line-up voor events zoals bedrijfsfeesten biedt oneindig veel mogelijkheden. Zo heb ik afgelopen maand de Funky snacks van Funk Gilde mogen proeven. Dit waren hele bijzondere smaken in een crunchy jasje. Mijn favoriet? De Gochubap gemaakt van sticky kimchi fried rice. Hier kan geen nasischijf tegenop!
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!