Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Tessa eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem streetfood. Ze gaat overal langs om te proeven, en is de ultieme trendspotter als het op geniaal lekker eten aankomt. En lekker nieuws, want speciaal voor jullie zetten we op een rijtje wat zij dit keer getesst heeft.
Reserveringsgekte is inmiddels een bekend concept. Spontaniteit is uit het raam gevlogen, tijdslots van 2 uur zijn de norm en alles is nog duurder geworden dan het was. Tess to the rescue! Mijn advies: kijk eens voorbij de nieuwe hippe tentjes en buiten de lijntjes. Want soms zit er net in dat ene straatje waar jij al 10 keer voorbij bent gelopen een hidden gem (en dan een échte) met fantastische authentieke gerechten!
Zo liep ik laatst spontaan Restaurant Beyrouth binnen, midden in Amsterdam. Hier serveren ze de beste Libanese gerechten, zo at ik de vegetarische mezze met onder andere huisgedraaide hummus, falafel en tuinbonensalade. En je eet en drinkt hier ook nog eens voor onder de 30 euro! Of neem Hawawshi, het beroemde Egyptische streetfood. Deze pita gevuld met 16 verschillende kruiden en vlees of vega naar keuze is een absolute aanrader. Te verkrijgen bij het gelijknamige restaurant op de Kinkerstraat.
Dus mijn tip aan jou, ga op avontuur en loop een keer spontaan ergens naar binnen waar je normaal gesproken voorbij zou lopen!
We hebben er lang op moeten wachten, maar het is eindelijk weer ijsjes-weer in Nederland! Of ja, wat mij betreft is het altijd ijsjes-weer. Het is eigenlijk best bijzonder dat wij Nederlanders alleen maar ijs eten in de zomer, want waarom zou je jezelf een half jaar lang dit heerlijke zoet ontnemen? Voor mij is het altijd tijd voor ijs… En dan heb ik het niet over zo’n grote Ben & Jerry’s bak die ergens achterin de vriezer staat, maar écht ijs, oftewel gelato!
Dan hoor ik je denken; is ijs nou het meest verrassende gerecht van de afgelopen periode? Yes, je leest het goed! Als echte ijsfanaat ben ik erg kritisch bij het kopen van een ijsje in een willekeurige salon, maar ook ik ben zeker niet te oud om te leren. Zo was ik deze maand op bezoek bij Miuz en leerde ik dat veel ijssalons (ja zelfs de gelaterias in Italië) ‘Knorr’-ijsmixen gebruiken. Een beetje van jezelf, een beetje van “Maggi” en hoppa zo de ijsmachine in..
Bij Miuz doen ze dit anders. Zij maken hun ijs from scratch en het allerbelangrijkste voor ze is om de smaak van het ingrediënt het beste naar voren te laten komen. Dít noem ik nou echt vakmanschap. Het draait altijd om het ingrediënt, en deze is ook altijd van de beste kwaliteit!
Wist je bijvoorbeeld dat pistache ijs het beste op waterbasis gemaakt kan worden? Melk heeft namelijk invloed op de pistache smaak, waardoor je deze minder duidelijk proeft. Of dat écht pure chocolade ijs nooit zo donker kan zijn zoals wij eigenlijk gewend zijn? Dat kan alleen als er cacaopoeder is toegevoegd, wat een ‘restproduct’ is. The more you know… Het ijs van Miuz is voor mij het meest verrassende en beste wat ik in tijden heb gegeten, en ik kan niet wachten om dit alle seizoenen te eten!
We vliegen door onze piekmaand juni heen, en veel van onze nieuwe chefs die afgelopen jaar bij onze community zijn aangesloten, worden nu ingezet op onze events. Na alle drukte zal de focus weer liggen op het bouwen aan onze community waar ik enorm naar uit kijk. We zijn altijd op zoek naar de echte smaakmakers en vakmensen die from scratch de lekkerste gerechten weten te maken! Ben of ken jij iemand die een gerecht tot in de puntjes heeft uitgewerkt? Of de tofste, gekste en lekkerste creaties maakt die van je bord afspatten? Laat het mij weten!
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!