Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Ze eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem en opkomend street food. Van Amsterdam tot Rotterdam en van Arnhem, Antwerpen tot Utrecht. En lekker nieuws wat zij 'getesst' heeft, zetten we vanaf nu iedere maand speciaal voor jullie op een rij.
Eind vorig jaar geleden ontdekten we via veel doorklikken op Instagram, de food designer Elzelinde en we zijn allemaal onder de indruk! Deze dame is 25, geeft les op de design Academy en studeerde een half jaar lang af op ‘het beleving toevoegen op je bord in de vorm van smaken, veranderende kleuren en structuren’. Dat afstuderen deed ze bij restaurant The Alchemist** in Kopenhagen, als food snob wordt het niet veel spannender dan daar! Ze heeft voor ons netwerk van meest geboekte chefs een bijzondere workshop gegeven waarbij we aan de slag gingen volgens het zogenaamde PLEX model. Erg leuk om te zien dat onze Barista’s, creatieve chefs, patissiers en frietbakkers in een paar uur tijd de meest eigenzinnige dingen verzonnen door samen een paar uur de keuken in te gaan.
Nog niet gegeten maar wat al wel op de kaart staat - hou je vast - karbonade of sparerib van de kaak van zeeduivel. Hallo, hoe spannend klinkt dat! Het bracht wel wat discussie intern omdat we ook als belangrijk doel hebben dat we eind van dit jaar hopen dat 70% van alle gerechten die we serveren plantaardig zijn. Bovendien kijken we altijd naar de goede viswijzer. Zeeduivel kan duurzaam zijn indien het verantwoord gevangen wordt (longlines, kieuwnetten) in de Atlantische oceaan wat natuurlijk weer een stuk verder is dan onze eigen Noordzee. En wie kan nou zeggen dat die dit ooit heeft gegeten?!
Binnenkort viert The Food Line-up haar 10 jarige bestaan. Voor die gelegenheid verzinnen we na-tuur-lijk de ultieme food line-up die vooral 10 jaar vooruit kijkt. Één van de onderdelen wordt een Chefs Table met chef Gilbert waarin we een knipoog maken naar groei. Aan de hand van 2 of 3 kleine gangen beginnen we bij wat er onder de grond groeit en werken we onze weg naar knoppen en bloemen. Gilbert komt vaak maak de meest eigenzinnige ingrediënten die hij vaak nog zelf wildpluk dus ik ben erg benieuwd hoe het tot leven komt.
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!