Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Tessa eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem streetfood. Ze gaat overal langs om te proeven, en is de ultieme trendspotter als het op geniaal lekker eten aankomt. En lekker nieuws, want speciaal voor jullie zetten we op een rijtje wat zij dit keer getesst heeft.
Wat is deze maand je favoriete nieuwe ontdekking?
In januari is er een nieuwe food hal geopend in Rotterdam Noord: Station Bergweg. Een oud treinstation op de Bergweg, waar maar liefst 11 lokale ondernemers staan. Ieder met een eigen bar of keuken. Het leuke van deze plek is dat hier ondernemers staan die al jaren in het vak zitten, maar dat er ook ruimte is voor nieuwe ondernemers. Er is zelfs maandelijks een plek voor een ondernemer om zijn of haar concept uit te proberen. Hier moeten we natuurlijk langs, want ook een chef uit ons eigen netwerk kan je hier terugvinden. Chez Jan, die al jaren met hun foodtrucks op vele evenementen en festivals staan, hebben nu voor het eerst hun eigen fysieke plekje!
En het meest opvallende?
Nederland is een echt broodland, maar dat bammetje kaas lijkt langzaam maar zeker omgeruild te worden voor de wat meer culinaire upgrades. Zo zijn de focaccia bakkerijen zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld… Rijk belegde broden met ingrediënten van topkwaliteit. Brood is niet alleen meer voor de lunch, maar tegenwoordig krijg het ook gewoon zijn eigen gang in de betere restaurants. Zuurdesem met opgeklopte boter kennen we inmiddels, maar er komen steeds meer nieuwe varianten op de kaart. Wat dacht je van een flatbread gevuld met ‘burnt chili mussel butter & chives’, overgewaaid vanuit Londen, en gemaakt door Thomas Straker (van “All Things Butter”). Wie wil dat nou niet? Ik kan niet wachten om te zien wat brood-renaissance ons nog meer gaat brengen!
Waar kijk je naar uit?
27 februari organiseren we ons allereerste Community Event! Naast dat we een line-up hebben met meer dan 10 nieuwe chefs, zetten weo ok onze nieuwste concepten neer. Zo nemen we een kijkje in de toekomst van snacks, stappen we even terug in de tijd waar we weer de tijd nemen voor koken en verdiepen we ons in de ambacht en kennis van een chef.
Afbeelding rechts: Thomas Straker
Afbeeld boven: Station Bergweg