Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Tessa eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem street food. Ze gaat overal langs om te proeven, en is de ultieme trendspotter als het op geniaal lekker eten aankomt. En lekker nieuws, want speciaal voor jullie zetten we op een rijtje wat zij dit keer getesst heeft.
Wat is deze maand je favoriete nieuwe ontdekking?
Wat is het leuke aan buiten de deur eten? Persoonlijk vind ik het ontdekken én herontdekken van nieuwe keukens. Tegenwoordig poppen er zoveel soortgelijke restaurants en wijnbars op die vaak ook hetzelfde soort eten serveren. Niet dat je mij hier niet zult zien, ook ik bezoek deze restaurants regelmatig. Maar wat me echt gelukkig maakt is het proeven van nieuwe gerechten en smaken die ik nog niet kende. Laatst was ik bij Benelux bar in Amsterdam-Noord. Ja, dit is ook een hippe tent, maar hier is deze hele zomer een pop-uprestaurant van ITU die Indonesische gerechten serveert. Verwacht hier zeker geen rijsttafel, maar gerechten en snacks geïnspireerd op authentieke recepturen gemaakt met lokale ingrediënten. Ik zou zeggen pak het pontje naar Noord en ga hier eten!
En het meest opvallende?
Deze week heb ik naar een podcast geluisterd die ging over vrouwen in de keuken en dat zette me aan het denken, want waarom zien we eigenlijk zo weinig vrouwen in de keuken en waarom wordt deze sector nog steeds beschouwd als een mannenwereld? Als je kookboeken van mannelijke en vrouwelijke chefs vergelijkt zie je ook daadwerkelijk een verschil. Bij de vrouw is het liever, zachter en toegankelijker, terwijl het bij de man er stoer en ruiger uit mag zien. Maar klopt dit beeld nog met de realiteit? Hoe gaat het er nu aan toe in de keuken? En zien we langzaamaan steeds meer vrouwen achter het vuur?
Volgens recent onderzoek van CBS is slechts 31,9% vrouw in een professionele keuken. Dit percentage is stijgend, maar nog steeds een stuk lager dus dan bij mannen. Ik hoop dat er steeds meer vrouwen in de keuken bij komen en zichtbaarder zullen worden, om ervoor te zorgen dat diversiteit en creativiteit zal gaan groeien. Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar leuke en creatieve (vrouwelijke) chefs, dus ken jij iemand? Let me know!
Podcast: Waarom zijn chefkoks altijd man? – VSR
Waar kijk je naar uit?
Veel chefs uit ons netwerk hebben, naast dat ze voor ons werken op events, ook nog een eigen restaurant of zaak. Onlangs is er weer een nieuwe zaak geopend door een chef uit ons netwerk. Miuz heeft namelijk hun tweede locatie geopend in de Pijp in Amsterdam. Hier moét je heen voor de beste gelato uit Amsterdam en misschien wel heel Nederland ;).
Miuz staat bekend om hun Italiaanse gelato, die volledig van scratch wordt gemaakt met de beste ingrediënten. Elke smaak heeft zijn eigen unieke receptuur om ervoor te zorgen dat de smaak van het ingrediënt de show steelt. Mijn persoonlijke favorieten? Pistache en gianduia! Wil je echt een keer wat anders proberen? Ga dan voor de burrata!
Ik kan niet wachten om hier weer langs te gaan en een nieuwe favo ijssmaak te ontdekken!
Heb jij nog smakkelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!