Eating 9 to 5? What a way to make a living! Onze Food Community Manager Tessa doet het van maandag tot vrijdag. Ze eet haar weg door de wereld en dat gaat van opkomende chefs in Michelin keukens tot ultiem en opkomend street food. Van Amsterdam tot Rotterdam en van Arnhem, Antwerpen tot Utrecht. En lekker nieuws wat zij 'getesst' heeft, zetten we vanaf nu iedere maand speciaal voor jullie op een rij.
Deze maand hebben we veel geproefd in het kader van een van onze principes: no waste. Onze operationeel manager Anna kwam met een goede tip uit een originele hoek; namelijk de drankjes van ODAVI.
ODAVI komt van Brabantse boeren die al meer dan 50 jaar aardbeien en frambozen telen en jaarlijks veel waste hebben wat door kwaliteitseisen net niet de supermarkt haalt. Dat vonden ze zo zonde dat ze er een nieuw bedrijf omheen bouwden met een (Low) Gin, likeur en zelfs een Nederlandse bubbel Champagnoise stijl gemaakt. En eindelijk een drankje op basis van rood fruit wat niet alleen maar zoet is. Wij zijn fan!
Een tijdje geleden waren wij als team in de ban van de ‘eetbare bananenschil’ urenlang gemarineerd in suikerwater waardoor je hier een prachtig dessert van kunt maken. Het resultaat is super rijk van smaak en toffee achtig (zonder extreem plakken) als mondgevoel.
Deze week heeft één van onze veel geboekte chefs, chef Coen een tasting gereserveerd voor ons team van pulled bananenschil. We horen je al denken, maar pulled banana, gemaakt van geel-groene bananen uit de schil, kan zomaar de toekomst worden. Net als Amerikaanse chef Max La Manna laat zien in de onderstaande Instagram post. Ik vond het een uniek verhaal en had er nog nooit van had gehoord. En die smaak… nog lekkerder door die zachte, stevige structuur.
What’s cooking is dat we ambitieuze doelen hebben gesteld op de transitie naar plantaardig. Daarom ben ik al een tijdje voor events op zoek en veel plantaardig zoet en patisserie aan het proeven. Het is lastig voor viennoiserie , zoals een perfect gebakken luchtige croissant, maar qua kleine taartjes komen we gelukkig al een heel eind. Zoals zoetigheden van Sharpsharp kan ik elke dag eten. Binnenkort doe ik een tasting met 6 leveranciers voor ons hele team om nieuwe zoetigheden te ontdekken. To be continued..
Heb jij nog smakelijke ontdekkingen gedaan die je graag met Tessa deelt, mail dan snel naar tessa@thefoodlineup.nl. Of heeft Tessa je lekker gemaakt met deze ontdekkingen? Laat het ons weten en wij zetten het voor je op het menu van jouw zakelijk evenement!