Op de fiets, tijdens het koken, onder douche of – hey, doe eens gek – terwijl je de hond staat te wassen. Wij zitten altijd en overal tot aan onze oren in de leukste, lekkerste en meest duurzame podcast. Ook toe aan wat culinair luistervoer? Dit zijn de beste die we de afgelopen tijd tegenkwam.
Visdetective – Blauwvintonijn: de terugkeer van een reuzenroofvis
Wij hebben al jaren last van tonijnschaamte. En niet zo’n beetje ook. Maar goed nieuws: dat is niet altijd meer nodig, zo leerden we van de podcast Visdetective. Die doken o.a. met Marinus Noordenbos van Hokkai Kitchen eens in de status van dit vissie om de vraag te beantwoorden: hoe staat het er nou mee? Mag die ooit zo bedreigde blauwvintonijn echt gewoon weer op een nigiri?
Het Laatste Avondmaal – Samuel Levi
Een vliegensvlugge aflevering voor je volgende fietsritje. Normaal babbelt Samuel Levi in Het Laatste Avondmaal met gasten, maar dit keer komt de host zelf aan het woord. Ook hij vertelt zijn persoonlijke verhaal achter een gerecht, terwijl precies dat bordje kookt en op tafel zet. Lekker babbelen en koken, dus. Andere aanraders in deze serie: de aflevering van Jonnie en Thérèse Boer en die van Emile van de Staak van sterrenrestaurant De Nieuwe Winkel.
Luister Het Laatste Avondmaal
NRC Vandaag – De strijd voor de vergroening van Europa
Ons voedselsysteem verduurzamen is zo simpel niet. En de landbouwsubsidies maken het alleen nog maar complexer.Deze aflevering van NRC Vandaag legt superduidelijk uit hoe dat precies werk. En blikt vooruit op de (duurzamere) toekomst van landbouw.
Wat Schaft de Podcast – BBQ-groentes
Jonas Nouwen en Jeroen Doucet zijn vrienden, thuiskoks en Bourgondiërs in hart en koelkast. Zet daar een microfoon tussen en je hebt Wat Schaft De Podcast. De puristisch hobbychefs van de Nederlandse podcasterij onderzoeken in elke aflevering één specifiek onderwerp. En daarbij Bert-en-Ernieën – werkwoord – ze er af en toe lekker op los. Het duo duikt compleet in de materie. Zo maakte Jeroen ooit 12 kippetjes in zijn zoektocht naar het perfecte kiprecept. In een van onze lievelingsafleveringen laten Jonas en Jeroen zien dat BBQ over zoveel meer dan vlees gaat, met groentes van de gril.