Wij kijken met veel trots terug op ons brand event: 10 jaar The Food Line-up x The Next Decade.
Op dinsdag 12 april 2022 vierden we onze duurzame verjaardag The Next Decade dinner party in het Transformatorhuis - Westergas. We vierden wat is geweest, maar vooral wat er komen gaat. Want als eerste B Corp cateraar van Europa voelen wij nog meer verantwoordelijkheid om het beter te doen. Want wij geloven dat vandaag op je bord ligt, bepaalt hoe de wereld er in de toekomst uitziet. En dat je die toekomst geniaal lekker kan veranderen. Daarom werkten wij afgelopen jaar aan een nieuwe visie en manifest voor duurzame events en lieten dit proeven in een showcase van eetbare verhalen gebaseerd op onze vier principes: nog meer groentes, lokale expertise, minder verspilling en ontelbaar veel nieuwe ontdekkingen én vind je elk event terug op je bord.
De toekomst smaakte nog nooit zo lekker!
Zoals onze vrienden van Eventinspiration al schreven, legden we de lat hoog om onze gasten de gerechten van de toekomst te laten proeven.
Wij trakteerden op een menu van de toekomst [klik voor voor volledige menu] en bedachten hiervoor vier concepten op basis van die vier principes. Beginnend met 'Plantastic Chef's table' waar er prachtige plantaardig gerechten werden geserveerd en 'Kitchen Crossovers' waarbij je genoot van gerechten van chefs met de meest uitlopende roots. Denk aan gerecht waar Mexicaanse en Koreaanse ingrediënten bij elkaar komen. Ook kon je bij 'No Wasteland' onder andere spare ribs van restromen mais bestellen en bij 'Tastemonials' kreeg je een herinnering in plaats van een gerecht. Op je bord? Je eerste stranddag van een hartig ijsje met eetbare zand en schuim.
Om onze gasten meer te vertellen over onze vier pijlers, vroegen we daarbij vier ondernemers uit ons netwerk voor een 10 minute talk om vanuit hun expertise meer te vertellen.
Talk 1 - Plantaardig meer groenten: Pepijn Schmeink.
Chef en founder Pepijn van Jack Bean legte uit hoe hij zijn bedrijfsvoering compleet klimaatnegatief krijgt, zodat het energie oplevert om zijn plantbased fastfood te eten.
Talk 2 - Lokaal vakmanschap: Samuel Levie
Samuel is worstenmaker, chef, columnist, ondernemer en initiatiefnemer van #Supportyourlocals. Hij leerde hoe je het dichter bij huis kunt houden.
Talk 3 - No waste: Selma Seddik
Instock zet voedselverspilling letterlijk op de kaart. Founder Selma deelde hoe alle chefs in NL klimaatvriendelijker kunnen gaan koken en blikte kort terug op wat er afgelopen decennia is bereikt.
Talk 4 - Altijd blijven ontdekken Gijsbregt Brouwer
Foodtrendwatcher Gijsbregt proeft zich de dag door. De culinaire ondernemer praatte over geniaal lekker blijven ontdekken en dé customer food journey.
Wil jij meer weten over deze avond, de concepten en het totale menu? Vind meer info of mag je ons altijd een bericht sturen!