Bij The Food Line-up raken we nooit uitgegeten. Want of we nou bij onze favoriete cateraars langsgaan om hun nieuwe menu te testen of in het weekend naar dat ene zaakje MOETEN om dat gerecht te proeven dat we op Instagram zagen, wij zijn #NeverNotEating. En als je zoveel geniaal lekker eten voorgeschoteld krijgt, hoe kunnen we 't dan voor onszelf houden? Onze lekkerste ontdekkingen delen we voortaan elke maand. Gewoon hier. De dis(h)covery van deze maand: de chewy mochi donuts van Nobu.
Zoetekauwen, op uw plaatsen. Start! Want deze baksels gaan als zoete... tja, mochi donuts over de toonbank. Elke dinsdag zet Nobu om 18:00 uur de bestellingen op hun website open. En keer op keer op keer waren ze tot de laatste matcha glaced donut uitverkocht. Nobu kruist de Japanse mochi - zachte, kleverige rijscakejes - met een klassieke Amerikaanse donut. En dat is zoet, plakkerig, onverwacht licht en totaal verwacht goddelijk.
Elke week wisselt het menu en elke week kan je de meest krankzinnige smaken proeven. Nikka whisky, bacon maple, poffertjes, virgin mojito of - een van onze favorieten - mangocheesecake. Omdat de donuts het lekkerst zijn als ze vers gegeten worden, kan je je bestelling enkel op zondag vers gebakken af halen in hun tijdelijke winkel aan de Keizersgracht in Amsterdam. En dan heb je dus meteen een excuus om de complete doos in één keer te verorberen. Win-win, zeggen wij.
Honger? Volg Nobu op Instagram om op de hoogste te blijven van alle geniale smaken of bestel direct via de website.
Foto's: Nobu Amsterdam