Het afgelopen jaar gaf ons dan wel minder kans op het neerzetten van onvergetelijke zakelijke evenementen, maar wel meer tijd om te proeven en te ontdekken. Want onze liefde voor eten vergaat niet. Naast dat we de nieuwe menu’s van onze favoriete chefs heb getest, hebben een aantal nieuwe fantastisch chefs mogen verwelkomen met o, zo lekker eten.
Het Midden-Oosterse broodje falafel is bijna een ondenkbaar gerecht geworden in Nederland en te vinden op veel evenementen. En gelukkigmaar! Maar deze chefs doet het net even anders. Want je kunt het misschien al proeven aan de naam. Chefs Ayuk Bakia & Scifo Minnaard maken overheerlijke falafel van 'afval' groenten en bonen. Vandaar de naam Falafval. Lekker bedacht, nietwaar? De groente-reststromen kopen zij voor een eerlijke prijs bij lokale voedselproducenten en verwerken dit niet alleen tot falafel maar homemade sauzen. Het resultaat: diverse broodjes falafel met verschillende verse groentes als koolsalade en gezuurde ui afgetopt met een verse saus als tahin en harissa.
Of je (vega) worst lust! Tuurlijk doen we dat, er gaat niets boven een comfy broodje worst van Chef Jarno Wendelgelst. Na het volgen van niet één, maar twee opleidingen als patissier en marketing & communicatie, mistte Jarno de gezelligheid in de keuken. Vandaag de dag gaat hij als een lopend vuurtje en bakt hij de lekkerste worsten vanuit zijn vuurrode brandweerbus "De Worsttruck".Ook bij jou dus. Extra leuk feitje: hij maakt langzaam de transitie naar plantaardig met zijn vegan & vegetarische worsten, we like!
Kaasje hier, dipje daar, “niets is fijner dan samenkomen met geliefden en te borrelen”. Overduidelijk waar en tevens gedachte achter het ontstaan van Borrelplank Amsterdam. Begonnen voor vrienden en familie en snel uitgegroeid tot een lopende business door de geniaal lekkere, originele bites met internationale invloeden. Van zoet tot zout of zelfs een kaastaart.En trust us, dit zijn de showstoppers op je event door hun zorgvuldige opmaak en servering. Gegarandeerd dat de gezelligheid zich verzamelt bij deze prachtplaatjes van een borrelplanken.
Hoe worden nog betere vrienden? Juist! Door het delen vaneen passie voor pizza.Think outside the group. Deze passie moest gedeeld worden en zo ontstond Pizza-Amici. De traditionele Italiaanse pizza’s worden gebakken in Cuppone ovens. DezeFerrari onder de ovens stelt je niet te leur. Want de geweldige smaak gaat nietten koste van de snelheid die wel tot 12 pizza per 4 minuten gaat (!) De Amici serveren traditionele Napolitaanse waar jou (kaas)hart van zal smelten. Een pizza Margherita of Vegetariana pizza’s, maar let op: anders dan de ‘normale’ pizza. Namelijk hogere randen, voller deeg, een natter beleg . Maar dit leggen ze al te graag zelf aan jou;).
Heb je het idee om het meest onvergetelijke event te organiseren? Deze nieuwe chefs serveren gerechten waar je gasten nog over na zullen praten!
Wat wij nog niet wisten, maar écht wel lekker is: een bananenschil dessert. En dan wel een tartelette met een crème van whisky sour en banaan. Met daarop gekarameliseerde bananenschil. Ja, zet die maar op je wensenlijst. De brein erachter genaamd Bryce Steba is een creatieve en innovatie chef gevestigd in Amsterdam en heeft een eigen atelier wat hij de circulaire broedplaats voor gastronomie noemt. Hij is gespecialiseerd in circulariteit & food waste en tijdens een diner ervaar je in verschillende gangen hoe onze chef Bryce iets heerlijks weet te maken met ingrediënten die normaliter als restproducten worden behandeld.
Food technoloog klinkt fancy hé? Dat is het ook. Wij waren ontzettend onder de indruk van haar verwerking van waste producten. Door het project ‘up printing’ m.b.v. 3D printers maakt ze eetbare figuren voor een indrukkende beleving op het bord zoals een eetbare wortel-origami. Elzelinde van Doleweerd is nog lang klaar met het bedenken van nieuwe verwerkingen endeelt haar werk al te graag met de wereld.
Net zo enthousiast over deze chefs als dat wij zijn? Neem gerust contact met ons op voor catering op jouw evenement.